Lycka!




Lycka kommer i alla möjliga skepnader. Det finns dem som har fått en föreställning att lyckan har en prislapp, är det är någon sak man kan köpa eller en titel man kan titulera sig. Men lyckan är ju så väldigt mycket mer än så.

Medan vissa människor kan känna lycka av att bo mitt inne i asfaltsdjungeln på 7 våningen, finns det andra som känner lycka av att ha en krokig och gropig väg till sitt lilla hus långt inne i skogen, med långt till närmaste granne.

Medan vissa personer känner lycka genom att arbeta med att hjälpa människor i svåra situationer och ta hand om dem, att reda ut saker för dem, att prata med dem på ett sätt så att de kan förstå, att hålla dem i handen när det hettar till och titulerar sig advokater. Finns det andra som egentligen till stora delar gör samma sak, tar hand om, håller handen, pratar med, hjälper i svåra situationer och känner lycka att få göra det i hemtjänsten.

Vad vi än titulerar oss, vad vi än har, vad vi än skapar beror vår lycka på vår inställning. Nyckeln till livet är vår förmåga att se det bästa i varje situation, att hitta guldkornen i vardagen och ta tillvara på det vi har.

Att bli varslad om uppsägning, eller att vara mellan 2 arbeten, behöver inte vara det värsta som kan hända. Det kan vara en helt unik chans att få prova på något helt nytt, för att kanske kunna hitta en ny lycklig plats i livet. Den ”lediga tiden” kan ju användas för att gå på biblioteken och läsa de där böckerna som man ju annars aldrig får tid till, att gå ut i skogen och ta de där fotografierna som aldrig annars skulle bli av, att ta den där fikan man skjutit upp med vännen så många gånger, att börja träna på gymmet på de där tiderna när inte alla ”broilersarna” är där utan kunna träna lite i ensamhet.

Vad du gör med din tid spelar egentligen ingen roll, så länge du inte skadar dig själv eller någon annan. Huvudsaken är att du fyller dina minuter med lycka, dina timmar med lycka och dina dagar med lycka. Då kommer du att kunna ta dig an stora utmaningar genom att kavla upp ärmarna och ta itu med dem, för du vet ju att vad som än händer bor ju lyckan i dig, för det är ju något du har skapat.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Zoeysmamma

Family - Where Life Begins & Love Never Ends!

RSS 2.0