Vit Oleander

Det är en film som jag verkligen rekommenderar!

Filmen handlar om femtonåriga Astrid, dotter till konstnären Ingrid (Michelle Pfeiffer). När Ingrid åker fast för mord på sin fästman (som hon förgiftar med just den giftiga växten oleander) hamnar Alison på olika fosterhem. Astrid hamnar då hos Starr som tagit emot flera fosterbarn. Starrs make inleder ett förhållande med Astrid, och när detta går upp för Starr blir det ett bråk som slutar med att Starr skjuter Astrid i axeln och sedan flyr hemmet tillsammans med sin man.


Efter sjukhusvistelsen placeras Astrid på ett ungdomshem med andra ungdomar som inte kan bo hemma, där hon sedan blir påhoppad av en tjej i hennes egen ålder för att hon råkat snegla på hennes kille. Den kvällen skär hon av sig allt sitt hår och går in till rummet där tjejen sover, och hotar henne. Modern försöker styra sin dotter ifrån fängelset och lyckas. När en kille blir intresserad av Astrid stänger hon honom ute, och låter ingen komma henne nära, precis som hennes mamma sagt.


Till slut får Astrid plats hos en ny fosterfamilj hos den varmhjärtade Claire Richards (Renèe Zellweger) och hennes man. Men där varar inte lyckan speciellt länge, när Claires man lämnar henne begår hon självmord med hjälp av tabletter och alkohol. Astrid får då åka tillbaka till ungdomshemmet, men får snabbt en ny fosterfamilj. Den nya familjen är fattig och tvingar henne att sälja alla sina kläder som hon fått av Claire, i början går hon inte med på det men säljer det till slut. Ingrid som sitter i fängelse ber sin dotter om hjälp att ta sig ut, och ber henne ljuga inför rätten.



Det är en otroligt gripande film, Läs gärna boken också :)



Kommentarer
Nannie

Boken är suverän!

2012-03-22 @ 07:44:23


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Zoeysmamma

Family - Where Life Begins & Love Never Ends!

RSS 2.0